18
apr
18/04 Antwerp 1920 OLYMPIC GAMES ANNIVERSARY
Hele dag
18-04-20

Zoals jullie waarschijnlijk hebben vernomen, viert Stad Antwerpen de honderdste verjaardag als gaststad van de Olympische Spelen (1920-2020). Er gaan bijgevolg dit jaar verscheidene activiteiten door waaronder de Olympische Parade op 18 april e.k.

Deze parade wordt gevormd door een resem Antwerpse sportclubs (42, o.a. RAFC, Beerschot, Antwerp Giants enz.), maar ook onze eigen club zal daarvan deel uitmaken. Dat was in principe niet zo evident aangezien het over zomersporten gaat. Echter, een heel belangrijk feit: het allereerste Olympische ijshockeytoernooi vond op die Spelen van 1920 plaats, pas in 1924 waren er immers de eerste Winterspelen in Chamonix. Als clubbestuur hebben we dan ook sterk gelobbyd om erbij te kunnen zijn en met succes.

 

Wie gaat er van onze club deelnemen aan die parade?

Onze teams U8-U10-U12-U14-U16. In wedstrijduitrusting (zonder schaatsen).

 

Wat gaan ze doen?

De choreografie van deze Olympische parade is in handen van choreograaf Marc Bogaerts, en da’s niet de minste want Marc is voormalig balletdanser van het Ballet van Vlaanderen en werkt samen met Cirque du Soleil e.d. Marc heeft een leuke 45-seconden-durende actie met de hockeystick in elkaar gebokst. Langsheen het parcours (Parking Jan Van Rijswijcklaan-Olympische Stadion Kiel – Beerschot) gaan onze spelers dit 10 keer uitvoeren. 

Dit wordt uiteraard eerst aan de spelers aangeleerd. Ondertussen vond reeds een eerste oefensessie plaats met enkele kids als test. Mits een beetje focus is het snel onder de knie, maar moet het wel getraind blijven worden!

 

Hoe gaan we tewerk?

Aangezien iedereen de actie met de stick synchroon moet uitvoeren, zal er wekelijks worden geoefend. De teammanagers van de betrokken teams stellen een schema samen want de stick performance wordt in groepjes aangeleerd. Ook de krokusvakantie zal worden gebruikt om extra te oefenen.

 

100% inzet

Het clubbestuur rekent op de inzet en het enthousiasme van ALLE kinderen van de betrokken teams. Het is dan ook een TEAM EVENT! Het wordt immers een indrukwekkend schouwspel en een stukje Antwerpse sportgeschiedenis waarvan ze deel gaan uitmaken! Bovendien gaat TV present zijn en zullen we als club op een andere manier positief in de kijker komen. Met alle positieve nieuwtjes over het nieuwe complex de laatste dagen kan dat alleen maar onze positie als Antwerpse sportclub verder bevorderen. Ook de IIHF gaat dit opvolgen. Afgelopen zondag was er iemand van de internationale federatie in Antwerpen voor een reportage over deze Olympische verjaardag. Als Antwerpse ijshockeyclub zijn we dan ook de enige erfgenamen van deze Olympische ijshockey legacy en dat moeten we koesteren!

 

We durven dan ook op uw volledige inzet en commitment te rekenen om dit project tot een goed einde te brengen. Er houden meer instanties ons in de gaten dan je zou durven dromen. Succes allemaal!