Coronamaatregelen tijdens trainingen

Dit seizoen dient ook in onze club extra aandacht besteed te worden aan de geldende maatregelen mbt covid-19.  Jullie TM en coaches zijn momenteel de contactpersonen die het best op de hoogte zijn van de geldende maatregelen.

Behoudens grondige wijzigingen verlopen de communicaties per mail of andere sociale media kanalen.

We vragen iedereen om zelf de verantwoordelijkheid te nemen deze na te leven en op een respectvolle manier hiermee om te gaan. Iedereen ervaart deze situatie anders.  Alleen op deze manier kunnen de huidige versoepelingen behouden blijven doorheen het seizoen en alle competities gespeeld worden.

De maatregelen zullen het hele seizoen blijven.  We proberen een positieve mind-set te behouden en hopen van jullie hetzelfde.

Mogelijk zijn er doorheen het seizoen regelmatig aanpassingen.  Hou dus zeker de FB pagina van Phantoms of andere sociale media kanalen in de gaten.

Wij proberen deze zo snel mogelijk te communiceren. Gezien de situatie evalueren we regelmatig en kan bijsturing nodig zijn.  Uw feedback kan ons hierbij helpen.

Hierbij vinden jullie alvast een korte samenvatting van de maatregelen bij trainingen.

Via volgende link en onderaan deze pagina kan u het  circulatieplan bekijken.  Dit circulatieplan zal gebruikt worden bij trainingen, wedstrijden of voor andere doeleinden waarbij onze ijsbaan in gebruik wordt genomen.

De maatregelen voor wedstrijden zullen jullie eerstdaags via de website kunnen raadplegen.

Vanuit de (lokale) overheid en vanuit de federatie zullen controles uitgevoerd worden.  Wij rekenen op iedereen zodat onze sportinfrastructuur ten allen tijde geopend mag blijven.

Concreet voor onze spelers bij trainingen:

ALGEMEEN

De algemeen geldende maatregelen zijn van toepassing zoals afstand houden, mondmaskerplicht, handen wassen/ontsmetten, bij ziekte thuis blijven (een aantal maatregelen gelden alleen voor +12j oa afstand en mondmaskerplicht zijn geen verplichting).

Vanaf U14 draagt iedereen een mondmasker vanaf de ingang van onze site
(bij U8/U10 dragen alleen kinderen +12j een mondmasker)
tot in de wachtzone van de ijshal.

T/M U14

Komen de spelers aangekleed in ijshockey-outfit naar de training en gaan op deze manier ook opnieuw naar huis (voor goalies is dit zoveel als mogelijk en haalbaar is).

Idealiter zijn de schaatsen reeds van thuis uit aan en vast.  Is dit niet mogelijk kan u naar de voorziene tent ruimte en kunnen -mits in achtneming van de afstandsregels- de schaatsen aangedaan en vastgebonden worden. 
Ouders van U8/U10 zijn toegelaten in de tent.

Iedereen, die volledig is aangekleed en waarvan de schaatsen zijn vastgebonden, gaat rechtstreeks naar de toegewezen wachtzone in de ijshal (voor aankomende spelers is dit de oranje wachtzone). 
De coaches en/of TM’s wachten iedereen hier op.

ALLE REEKSEN VANAF U16

De spelers gaan rechtstreeks naar de toegewezen kleedkamer

Indien off-ice training, komen de spelers in deze outfit naar de site

Iedereen, die volledig klaar is voor de ijstraining, gaat naar de toegewezen wachtzone in de ijshal (vooraankomende spelers is dit de oranje wachtzone).  De coaches en/of TM’s wachten iedereen hier op.

Vanaf de wachtzone volgen de spelers de richtlijnen
van de aanwezige coaches en/of TM’s.

Tijdens trainingen is geen publiek toegelaten in de ijshal. 
Gelieve dit strikt te respecteren.

NA DE TRAINING

Na de training komen de spelers t/m U14 richting de tent naast het clubhuis. 
Hier kunnen jullie hen opwachten.

Vanaf U16 gaat iedereen terug naar de toegewezen kleedkamer.  Na de training zal de kleedkamer alsook de douche (indien deze gebruikt wordt) moeten ontsmet worden door het betrokken team. (oa douches / banken / deurknoppen zijn belangrijk)

We verwachten dat van zodra alles begint te lopen, er mogelijk verbeterpunten zullen vast gesteld worden.  Aarzel niet om deze door te geven aan jullie betrokken TM.  Op deze manier verlopen de trainingen in een zo aangenaam mogelijk klimaat.