COVID- 19 update November 2021

De COVID situatie verandert snel.
 
Voor dringende vragen omtrent de richtlijnen kan u zich richten tot de COVID-verantwoordelijke van de club Nadia Van Battel.
Uiteraard kan u zich ook richten tot uw teammanager die de nodige stappen zal ondernemen om in overleg te gaan en te 
anticeperen op de actuele situatie.

Procedures – meest recente wijzigingen | Coronavirus Covid-19 (sciensano.be)

Corona | Vlaamse Sportfederatie

Actuele richtlijnen

Sportactiviteiten in verenigings- of clubverband zijn toegelaten zonder beperking in aantal.

Het mondmasker moet verplicht gedragen worden vanaf de leeftijd van 10 jaar in alle publiek toegankelijke ruimtes, maar mag wel afgezet worden tijdens het sporten (zie verduidelijking Sportoase in blauw).

Op woensdag 17/11 werd er door de federale overheid beslist om de mondmaskerplicht verplicht te maken in alle publieke ruimten vanaf 10 jaar ipv 12 jaar. Concreet wil dit zeggen dat uw club hier ook rekening mee dient te houden op volgende plaatsen:

  • Inkomhal
  • Gang kleedkamers waar de kleren nog aan zijn

Van zodra de kinderen omgekleed zijn is er geen mondmasker meer nodig in het zwembad/ijsbaan zelf, maar blijven de regels zoals voordien uiteraard wel van toepassing.

Het verplicht dragen van het mondmasker geldt voortaan voor bezoekers van:

  • Evenementen, zowel indoor als outdoor en ongeacht de grootte v/h evenement
  • Publiek toegankelijke ruimtes en inrichtingen die behoren tot de culturele, feestelijke, sportieve, recreatieve en evenementensector
  • In fitnesscentra
  • In horeca

CST (vanaf 12 jaar en 2 maanden) en mondmasker (vanaf 10 jaar) worden verplicht voor alle bezoekers van sportevenementen binnen vanaf 50 personen – al onze (jeugd)wedstrijden vallen vanaf 20/11/2021 onder een CST-event waardoor bezoekers van onze wedstrijden gevraagd wordt naar een geldig CST om toegang te krijgen tot de tribune.

CST (vanaf 16 jaar) en mondmasker (vanaf 10 jaar) zijn reeds langer verplicht in horeca-aangelegenheden bij het ter plaatse nuttigen.