DEURNE – Afgelopen weekend 20 en 21 april stond het ijsbanencomplex van Sportoase Groot Schijn weer helemaal in het teken van de Indoor Pond Hockey Classic. Ondertussen reeds de 10de editie van dit internationale 3×3-toernooi dat cross-ice in de breedte wordt gespeeld op drie ‘ponds’.

Dat het weer een waar ijshockeyfeest was, hoeft geen betoog! Zo’n 300 spelers vertegenwoordigden 36 teams afkomstig uit zes landen, met name België, Nederland, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Noorwegen en voor de eerste keer ook een team uit Slovakije.

De traditionele groepsfoto

De teams speelden in twee afdelingen: de Fanatics, de elitespelers, en de Funatics, de minder elite spelers, met 12 teams in Fanatics en 24 teams in Funatics, verdeeld in twee poules van 12 teams. Alle teams speelden een round-robin van 11 wedstrijden in hun reeks. De Top-vier teams in Fanatics speelden een kruisfinale waarvan de winnaars de finale speelden. De Top-twee teams van elke Funatics poule speelden ook een kruisfinale om de winnaars te bepalen. In totaal werden er 406 wedstrijdjes gespeeld!

Northstar Elephants en Brilliant Stars kroonden zich tot ‘Kings of the Pond’ in Fanatics en Funatics respectievelijk.

De prijs voor de funkiest outfit ging deze editie naar Team Zimbabwe.

Interessant detail: onze CP a.k.a. Chilly Pete, bezieler en organisator van ‘de Pond’, vierde zijn zestigste verjaardag op de tweede dag van het toernooi en dat ging uiteraard niet onopgemerkt voorbij.

Kortom, de Indoor Pond Hockey Classic is ondertussen een ware klassieker geworden, zijn naam waardig. Op naar de elfde editie in 2025!

Website toernooi

Facebookpagina Indoor Pond Hockey Classic