Antwerp Phantoms grote slokop sporttrofeeën Sportraad Deurne

DEURNE – Normaal gezien worden de sportlaureaten jaarlijks in de bloemetjes gezet tijdens het Gala van de Sporttrofee georganiseerd door district Deurne en de Sportraad van het district. Omwille van de Corona-pandemie kon deze viering al twee jaar op rij niet plaatsvinden. Toch willen het districtsbestuur en de Sportraad van Deurne deze kampioenen de nodige aandacht geven. Daarom hebben alle sportlaureaten van 2019 en 2020 een medaille gekregen en ontvingen ze een bon voor een gratis zwem- en schaatsbeurt in Sportoase Groot Schijn. Ook de winnaars van de sporttrofeeën van 2019 zijn gekend. Antwerp Phantoms, de ijshockeyclub die sinds 1972 haar thuishaven in Deurne heeft bleek de grote slokop van de trofeeën te zijn. De Deurnese sportclub sleepte maar liefst drie trofeeën in de wacht, met name de Sporttrofee ploeg, de Jeugdsporttrofee en de G-sporttrofee. De trofeeën zullen aan de club worden overhandigd tijdens een wedstrijd in het najaar wanneer het nieuwe ijssportencomplex Sportoase Groot Schijn de deuren opent

Sporttrofee ploeg en Jeugdsporttrofee: Antwerp Phantoms (U19)

Het U19-team – met vooral 17-jarige spelers – werd tijdens seizoen 2019 op spectaculaire wijze Belgisch kampioen en won al hun competitiewedstrijden. Met nog vijf wedstrijden te spelen, had het beloftevolle team al mathematische zekerheid op de titel. Daarbovenop wonnen de jongens alle competitiewedstrijden. Het bewijs dat hun inzet bijzonder hoog bleef om het seizoen in alle schoonheid af te sluiten, ook na de kampioenstitel. “Deze trofeeën dragen we op aan onze speler Lenn Adriaenssens die deel uitmaakte van het kampioenenteam. Op 6 januari 2020 diende het team afscheid te moeten nemen van onze nummer 2 die een lange, maar moedige strijd tegen een vreselijke tegenstander heeft verloren,” aldus toenmalig U19-coach Patrick Van Noten. “Uit eerbetoon aan Lenn werd na het kampioenschap het shirt met nummer 2 uit de selectie van U19 genomen. Lenn zal voor ons altijd deel uit maken van dat kampioenenteam.” 

G-sporttrofee: Sledgehockey Antwerp Phantoms

Amper drie jaar geleden startte Antwerp Phantoms als eerste Vlaamse club met de G-sport variant van ijshockey: sledgehockey of para-ijshockey. Ondertussen is de werking uitgegroeid tot een heus team met 16 spelers. Als enige team in Vlaanderen en België is deze ploeg van gemotiveerde G-sporters genoodzaakt de tegenstanders in het buitenland op te zoeken. Zo werden er wedstrijden gespeeld tegen teams uit Duitsland, Frankrijk, Nederland en zelfs Wales. Niettegenstaande hun korte bestaan, heeft deze ploeg al verschillende overwinningen behaald en een thuismatch zorgt steeds voor een vol huis.

Door hun unieke werking zijn ze een aanspreekpunt geworden voor andere clubs om een eigen sledgehockeyteam op te richten. 

“Beloond worden met deze drie trofeeën is een enorme opsteker, zeker na anderhalf seizoen van kommer en kwel en verplichte inactiviteit tijdens de Corona-pandemie,” aldus Voorzitter Jan Pasmans. “Deze trofeeën worden alvast een pronkstuk in onze nieuwe thuishaven in het hypermoderne sportcomplex Sportoase Groot Schijn bij de start van het nieuwe seizoen. Wij kijken er alvast naar uit om in deze prachtige accommodatie de ijshockeysport en onze club naar het volgende niveau te loodsen. Deze prijzen van de Sportraad en het district Deurne zijn alvast een uitstekende motivator om na deze lastige periode opnieuw te starten!”

Steun onze ijshockeyclub dankzij Trooper