IJshockeyclub Sportoase Antwerp Phantoms sluit opnieuw het seizoen af met reeds de tiende editie van de Indoor Pond Hockey Classic, een internationaal ijshockeytoernooi voor volwassenen.

“We zijn met dit toernooi gestart in 2013 en ondertussen is het uitgegroeid tot het grootste ijshockeytoernooi in België en omstreken”, aldus Christian Pierre, de bezieler en coördinator van het evenement. Traditiegetrouw wordt de ijsbaan eind april nog eens omgetoverd in een heus ijshockeycircus.

Sinds 2013 (2020 en 2021 kon het niet door gaan wegens de Covid-pandemie) is dit toernooi uitgegroeid tot een succesvol event met internationale allure. “Opnieuw was deze tiende editie amper in 48 uur reeds volzet met 36 teams”, aldus Pierre. “Zo’n 90% van de deelnemers schrijft elke editie opnieuw in. Een bewijs dat het toernooi steevast op hun agenda staat dankzij de fantastische, broederlijke sfeer, de originaliteit van het event en uiteraard het Belgische bier. Een ware ‘Classic’ dus!”

Naast de Belgische teams nemen er deze editie opnieuw teams deel uit Nederland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Noorwegen en met als nieuwkomer Slovakije. “De meeste buitenlandse teams zijn trouwe bezoekers die speciaal voor ons toernooi naar Antwerpen komen, maar ook om de stad te verkennen. Dat merken we trouwens steeds vaker bij de teams die afzakken naar ons toernooi. Ze komen enkele dagen eerder om Antwerpen te ontdekken.“

Speciaal aan het toernooi is dat het ijs van Sportoase Groot Schijn wordt omgetoverd tot drie ‘ponds’ of vijvers en wedstrijden worden 3×3 in de breedte gespeeld, zoals vroeger op de vijvers werd geijshockeyd. Zo’n 300 spelers van 36 teams afkomstig uit 6 landen zullen van zaterdag 20 april tot zondag 21 april tegen elkaar in het krijt treden, puur voor het plezier. Goed voor zo’n 402 intense wedstrijdjes van telkens 12 minuten. Face-off om 9h15 op 20 april. Inkom gratis.

Wedstrijden

Zaterdag 21 april: 9h15-22h50
Zondag 22 april: 9h15-18h00

Website Toernooi