PERSBERICHT

Antwerp Phantoms opnieuw hofleverancier Nationale Jeugdteams
11 spelers in Belgische driekleur

Een gedegen jeugdopleiding werpt vruchten af. Dat merken ze bij Antwerp Phantoms ijshockeyclub. Zowel voor Team Belgium U20 als Team Belgium U18 ruilen niet minder dan 11 spelers de blauw/gele Phantoms wedstrijdjerseys voor het nationale shirt.

 

Vier spelers werden geselecteerd voor Team Belgium U20, met name Boris Adriaenssens, Mauro Pyl, Jaron Blomme en Binck Van Tooren. Bondscoach van het team is Gert Peeters, oud-Phantoms speler en huidig coach van het fanionteam van Phantoms. De Belgen komen uit in Divisie 2, Groep B. Het WK stond gepland van 10 tot en met 15 januari 2022 in het Servische Belgrado met tegenstanders Nederland, Kroatië, Ijsland, China en gastland Servië. Jammer genoeg werd het omwille van de COVID-pandemie door de internationale federatie IIHF geannuleerd, maar zal dit WK naar alle waarschijnlijkheid op een ander tijdstip later op het jaar toch nog worden georganiseerd.

Voor Team Belgium U18 werden maar liefst zeven Phantoms-spelers geselecteerd, met name Tebbe Peeters, Bram Peeters, Kacper Raciborski, Kenji Laeremans, Jorre Blomme, Felix Verbist en Naut Heyndrickx. Bondscoaches voor U18 zijn oud-Phantoms spelers Marc Fransen en Bob Morris Jr. Team Belgium U18 neemt deel aan het WK in Divisie 3, Groep A dat doorgaat in het Turkse Istanboel van 11 tot 17 april e.k. De Belgen treden er in het krijt tegen Israël, Ijsland, Mexico, Chinees Taipei en gastland Turkije. 

 

“We zijn trots op deze selectie van onze jeugdspelers,” aldus Christian Pierre, woordvoerder van Antwerp Phantoms. “We blijven dan ook verder investeren in onze jeugdwerking. Met de verhuis naar de nieuwe ijsbaan in Sportoase Groot Schijn kunnen we al onze spelers drie trainingen per week aanbieden en zorgen we met onze Antwerp Ice Hockey Academy op zondagochtend voor extra focus op bepaalde aspecten van het ijshockey. Dat begint zijn vruchten af te werpen. Elf geselecteerde spelers da’s heel mooi. Antwerp Phantoms opnieuw hofleverancier van het Nationale Team. Fantastisch. Alvast één van de leuke opstekers tijdens ons jubileumjaar.” De ijshockeyclub blaast in 2022 50 kaarsjes uit en zal dit niet ongemerkt laten voorbijgaan.

Steun onze ijshockeyclub dankzij Trooper