PERSBERICHT

Antwerp Phantoms start nationale competitie met knaller

Een mooiere start kon coach Gert Peeters zich niet inbeelden. Afgelopen zondag 17 oktober ving het fanionteam de nationale competitie in de hoogste divisie aan met een overtuigende 10-2 overwinning tegen Olympia Heist-o/d-Berg. Eentje voor de geschiedenisboeken want het was de allereerste competitiewedstrijd in de nieuwe accommodatie Sportoase Groot Schijn. “Volle tribune, topsfeer, fijne wedstrijd, het kon niet beter,” aldus de Bench Boss van Antwerp Phantoms. “Je merkt evenwel dat Corona toch een invloed heeft gehad. 15 maanden zonder competitie, de jongens speelden veel te zenuwachtig en het duurde even voor de routine terugkeerde. Er is nog veel werk, maar dat komt wel goed.”

 

Over de voorbereiding kan de coach ook alleen maar tevreden zijn. De vier testmatchen, 2 tegen het Duitse Moers Black Tigers, 1 tegen Herentals HYC en 1 tegen Hasselt Haskey, werden telkens met winstcijfers afgesloten. “Ons team kende een ernstige verjonging. Heel wat jeugdspelers uit onze eigen rangen krijgen kansen. Op dit elan gaan we in deze prachtige ijshockeytempel dan ook verder bouwen.”

 

Inderdaad, met de nieuwe infrastructuur die in twee ijspistes voorziet, gaat de club sterk inzetten om de basis te verbreden en de instroom te bevorderen. De initiaties, die doorgaan telkens op zaterdag van 10h15 tot 11h00, zijn reeds een succes. Met de opstart van de Antwerp Ice Hockey Academy werd bovendien een club overschrijdend initiatief gestart om de vaardigheden van alle ijshockeyers te bevorderen. 

Wedstrijden WE 23 & 24 oktober a.s.

Date

Comp

Venue

time

Home

Visit

23-10-21

U16

DEURNE

17:45

ANTWERP PHANTOMS

MECHELEN SHARKS BLUE

23-10-21

U19

DEURNE

20:30

ANTWERP PHANTOMS

MECHELEN SHARKS

23-10-21

BVV

HERENTALS

21:00

HYC TOEKOMSTTEAM

ANTWERP PHANTOMS

24-10-21

U12

DEURNE

12:30

ANTWERP PHANTOMS

OLYMPIA HEIST-o/d-BERG

24-10-21

DIV4

DEURNE

20:30

ANTWERP PHANTOMS

BRUSSELS TROUTS

Steun onze ijshockeyclub dankzij Trooper