ANTWERP

PHANTOMS

Hongaar Zoltan Erdei vervoegt Antwerp Phantoms

Zoals reeds in een vorig bericht meegedeeld, zal onze club met het eliteteam volgend seizoen niet in de BeNeLiga uitkomen, maar in de Belgische eerste divisie teneinde onze jonge talenten meer tijd te geven om verder te ontwikkelen om dan in de nieuwe ijsbaan opnieuw een trapje hoger te gaan spelen.

De ‘backbone’ van het team werd reeds in een eerdere IJSREVUE meegedeeld. Onze BNL-goalie van vorig seizoen, Neil Bruyninckx, zal het doel van Phantoms blijven verdedigen.

 

Tijd dus om de volgende speler aan te kondigen, m.n. Zoltan Erdei.

Zoltan werd geboren op 27 februari 1998 in Hongarije. Vorig jaar verhuisde de 22-jarige Hongaar met zijn ouders naar België om Boom zijn nieuwe thuis te noemen. Zo belandde hij vorig seizoen bij Mechelen Golden Sharks. Voor het komende seizoen kiest de Hongaar dus om de blauw/gele kleuren te verdedigen en ons jonge team aan te vullen met zijn vaardigheden.

Zoltan maakte in Hongarije deel uit van alle Nationale jeugdselecties (U16, U18 & U20) en speelde als jonge senior voor de club DEAC in de Erste Liga van Hongarije. Deze polyvalente speler (forward/defence) met soepele dribbelhandjes en een hard schot is ongetwijfeld een toegevoegde waarde voor het team.

Zoltan zal tevens worden ingezet bij de begeleiding van de jeugd. Met een aantal trainersdiploma’s op zak zal hij onder begeleiding van Head Coach Gert Peeters ons U19-team trainen en coachen.