DEURNE – Droevig nieuws bereikte onze club. Oud-speler Rimus ‘Rudy’ De Kind is afgelopen zaterdag 25 maart jl. overleden. Hij werd net geen 76. Rudy De Kind (1947-2023) schreef clubgeschiedenis als allereerste goalie van het eliteteam van Phantoms begin jaren zeventig.

Geboren op 2 oktober 1947 te Kemzeke verhuisde hij op zeer jonge leeftijd met zijn ouders naar Canada waar hij als kind de ijshockeysport ontdekte. Al vlug bleek hij een geboren keeper. Later keerde hij terug naar België en kwam zo bij het pas opgerichte Phantoms (1972) terecht waar hij enkele jaren tussen de palen stond vooraleer te ‘verhuizen’ naar Olympia Heist-o/d-Berg. Daar eindigde hij zijn actieve carrière. Met Olympia speelde hij in Heist trouwens de unieke wedstrijd tegen het toenmalige onoverwinnelijke Sovjetteam CCCP met de zogenaamde KLM-lijn en de legendarische goalie Tretjak van wie hij een gesigneerde goaliestick ontfutselde. Rudy werd als goalie tevens zes keer geselecteerd voor het Nationale Team.

In de jaren negentig begon het opnieuw te kriebelen en keerde Rudy terug naar de oude stal. Als oud-goalie legde hij zich toe om als goalie coach zijn ervaring en vaardigheden door te geven aan de jeugdige goalies van onze club. Zo maakte hij tevens deel uit van de coaching staff van het jeugdteam dat in 1997 Belgisch kampioen werd.

In diezelfde periode stond hij opnieuw vaak tussen de palen als back-up goalie voor het toenmalige 2de team.

Rudy was een taaie ijshockeyer en goalie puur sang met een groot hart voor onze sport. Als club blikken we met een glimlach terug op de vele keren dat hij in onze oude ‘kattenbak’ van de Ruggeveld vertoefde. Opnieuw een clubmonument waarvan we met droefheid afscheid moeten nemen.

Onze oprechte deelneming aan familie en vrienden.

Afscheidsplechtigheid: zaterdag 1 april a.s. om 14u in rouwcentrum Van Kuyk, Laarsebaan 11 te Merksem. Samenkomst vanaf 13u45.