DEURNE – Het droevige nieuws bereikte ons van het overlijden van Ludo Peleman (30.01.1948-12.06.2022).

Ludo Peleman

Ludo was één van de oprichters van onze club in 1972. Ludo Peleman, samen met Marc Verstrepen, Gust De Vijlder en Roy Joosten, vier spelers van het tweede team van Olympia, actief op de toenmalige ijsbaan in het Merksemse Sportpaleis, stelden in de zomer van 1972 de nieuwe ijssportclub DISC Phantoms voor die actief zou worden op de Deurnese ijsbaan Ruggeveld die op 18 november 1972 de deuren opende. DISC was de afkorting voor Deurnese Ice Skating Club. Het was Ludo Peleman die ‘Phantoms’ eraan toevoegde. Als luchtmachtpiloot was de ‘Phantom’ zijn geliefkoosde jet. Het toenmalige logo was tevens geïnspireerd op de eskaderbadges van piloten. Ook dat was van de hand van Ludo, alsook het design van de allereerste wedstrijd jerseys.

Toen we in 2013 voor de eerste keer deelnamen aan de EuroChem Cup in Rusland stuurde Ludo ons onderstaand berichtje.

Beste secretaris,

Naar aanleiding van een krantenartikel betreffende een geplande buitenlandse reis van het jeugdteam (waarvoor hartelijk proficiat) ben ik beland op de officiële website van de club. Ik was aangenaam verrast vast te stellen dat deze over de jaren heen uitgegroeid is tot een zeer professionele en vooral aantrekkelijke site met veel duidelijke informatie en fotomateriaal. Het ledenaantal en vooral het hoge aantal jeugdige spelers duidt op een duidelijk toekomstgericht investeringsbeleid van het huidig bestuur. Het is ooit wel anders geweest!
Een jeugdbeleid dat onder andere één van de aanleidingen is geweest tot de oprichting in 1972 van de club. Het is voor mij een waar genoegen te mogen meemaken dat de Phantoms vanaf het begin van oprichting tot heden zijn uitgegroeid tot een succesvolle sportvereniging.

Met vriendelijke groet,

Ludo Peleman
Medeoprichter

Het typeerde Ludo. Een aangename man die een hart had voor het ijshockey. Na het verschenen artikel keerde hij regelmatig terug naar de club, maakte hij ook kennis met de Indoor Pond Hockey Classic en het cross-over toernooi en was hij te gast op de einde seizoens club BBQ.

Wellicht kent iedereen ook zijn zoon, de muzikant Axl Peleman. Axl nam ooit voor zijn groep Camden een muziekvideo op ijsbaan Ruggeveld op waarin spelers van Phantoms figureerden.

De naam ‘Phantoms’ zal voor onze club altijd gelinkt blijven aan Ludo Peleman.

De leden van Antwerp Phantoms IJshockeyclub bieden hun oprechte deelneming aan familie en vrienden van Ludo Peleman en wensen hen sterkte in deze moeilijke dagen.