ANTWERP

PHANTOMS

Opnieuw 2 aanwinsten voor ons Fanionteam

In onze vorige IJSREVUE meldden we reeds dat Neil Bruyninckx opnieuw zal fungeren als onze ’backstopper’ en dat de 22-jarige Hongaar Zoltan Erdei ons DIV1-team zal vervoegen.
We zijn ondertussen een week verder en zijn dan ook blij dat we opnieuw twee nieuwe spelers kunnen voorstellen die ons fanionteam komen versterken!

Thomas Vekemans

Kempenaar Thomas Vekemans betrad vorig seizoen het ijs in de kleuren van Olympia Heist-op-den-Berg. Vorig jaar verkaste Thomas van Turnhout Tigers naar Olympia door de ijsbaanperikelen in Turnhout. Actief in Turnhout sinds 2012/13 – daarvoor ook nog bij HYC Herentals – sprokkelde hij elk seizoen mooi wat punten bijeen, vooral zijn laatste seizoen als Tiger, 52 punten (34 G & 18 A) in 18 wedstrijden. Een goalgetter die we zeker kunnen gebruiken!

Loïc Dury

Wie ons fanionteam tevens gaat vervoegen, is de beloftevolle 20-jarige Loïc Dury uit Ohain, vlakbij Waterloo, een speler die zowel ijshockey als inline hockey speelt. Loïc speelde zijn juniorencarrière bij Leuven Chiefs waar hij een nationale titel pakte en ook Belgische vice-kampioen werd. Seizoen 2018/19 speelde hij in DIV1 met Charleroi Red Roosters (17 punten in 15 wedstrijden). Het afgelopen seizoen trok hij naar Canada om er in de Greater Metro Hockey League (GMHL) Junior A te spelen voor de South Muskoka Shield. “Ik nam die beslissing omdat ik een betere ijshockeyspeler wilde worden en op een andere manier wilde leren hockeyen in een echt ijshockeyland. Het was een heel goede ervaring.” De forward kijkt alvast uit om ons fanionteam te vervoegen. “Voor mij wordt dit een mooie uitdaging om verder te evolueren als speler in een jong team. Ik kan bijgevolg niet wachten om weer op het ijs te staan.”

Wij heten Thomas en Loïc dan ook welkom in onze ‘kattenbak’!