DEURNE – Het 50ste jubileumjaar (1972-2022) van Antwerp Phantoms heeft de ijshockeyclub geen windeieren gelegd. Bij aanvang van het seizoen verhuisde de club immers naar de nagelnieuwe accommodatie van Sportoase Groot Schijn met twee ijsbanen, uniek in België. De club verwierf vervolgens de Belgische kampioenstitel in twee reeksen, Divisie 1 en Divisie 3, en won tevens de inaugurale Beker van Vlaanderen. Bovendien bracht de 8ste editie van het Internationale toernooi ‘Indoor Pond Hockey Classic’ opnieuw 36 teams uit 5 landen naar Deurne met een spannende slotfinale waarbij Team Swedish Fish uit Zweden zichzelf tot ‘King of the Pond’ kroonde …

Dat Zweden heel wat ijshockey knowhow in pacht heeft, is uiteraard geen geheim. Antwerp Phantoms bracht daarom op 13 en 14 augustus een heleboel Zweedse ijshockeykennis naar Deurne met de organisatie van een intensief ijshockeyweekend voor de jeugd in samenwerking met het Sweden Hockey Institute!

Vier gerenommeerde Zweedse ijshockeycoaches begeleidde zo’n 40-tal spelers en een 10-tal goalies tijdens een intensief weekend om hun vaardigheden te verbeteren. Bijgevolg kregen de deelnemers op zaterdag 13 en zondag 14 augustus drie intensieve on-ice sessies per dag, gelardeerd met off-ice sessies en video-analyses. Op vrijdag 12 augustus kregen alle coaches van de Antwerpse ijshockeyclub tevens een heuse Zweedse coaches clinic voorgeschoteld. De clubcoaches waren tevens aanwezig op het ijs om de Zweedse coaches bij te staan en nieuwe inzichten te verwerven.

“Ik heb heel veel bijgeleerd,” reageerde Michel Baeken, zelf oud-goalie en goalie coach bij Phantoms. “Het was reuze interessant.” Ook Technisch Directeur Patrick Van Noten was in zijn nopjes. “De Zweden hebben een enorme ijshockey knowhow. Blij dat we die aan Belgische spelers kunnen aanbieden.”
Alle deelnemers waren heel enthousiast en keerden moe, maar tevreden huiswaarts. Ook de ouders reageerden zeer positief. Heel veel vragen om in de zomer van 2023 er een ganse week van te maken! Duly noted!

Klik op de hyperlinks om de foto’s en de aftermovie te bekijken.

Klik hier om de reactie van SHI Coach Lasse Billing te bekijken.