Wielrenner en Wereldkampioen cyclocross Zdeněk Štybar
beleeft jeugdsentiment bij ijshockeyclub Antwerp Phantoms

DEURNE – De Divisie 3- en 4-spelers van ijshockeyclub Antwerp Phantoms keken onlangs raar op wanneer tijdens hun training een nieuwe speler mee op het ijs van Sportoase Groot Schijn stapte. “Hey … is dat niet …” Ja hoor! Wielrenner en meervoudig UCI Wereldkampioen cyclocross Zdeněk Štybar komt een potje ijshockey meetrainen om extra in vorm te blijven voor zijn nakende seizoen. Hoe komt hij daarbij?

 

“Ik heb vroeger in mijn jeugd in Tsjechië in de winter altijd ijshockey gespeeld naast de cyclocross. Op een bepaald moment moest ik een keuze maken en werd het wielrennen. De cross is in het winterseizoen, dus voor ijshockey was er geen tijd meer. In de zomermaanden waren de ijsbanen toen gesloten,” aldus de sympathieke Tsjechische Belg.

 

“Het was als kind ook mijn droom om professioneel ijshockeyer te worden, maar ik werd uiteindelijk wielrenner. Samen met mijn vader gingen we vaak naar de wedstrijden van de club in Pilzen supporteren of we keken samen naar het ijshockey op TV. Altijd heel fijn. IJshockey is immers sport nummer één in Tsjechië. Tsjechen dragen de sport dan ook mee in hun hart. Ik wist aanvankelijk niet dat er in België ijshockey werd gespeeld.”

 

Zdeněk kwam in contact met Gert Peeters, hoofdcoach van het fanionteam van Antwerp Phantoms, en beroepshalve fitnesscoach. “Toen ik Gert Peeters leerde kennen, vertelde hij me dat hij ijshockey speelde en coach was van het eliteteam van Antwerp Phantoms. Hij nodigde me dan ook uit om eens mee te komen trainen met de lagere reeksen. Geweldig! Ik had er onmiddellijk veel plezier in. Ik heb mij trouwens meteen een nieuwe ijshockeyuitrusting aangeschaft. Na al die jaren is het fijn om ijshockey te herontdekken en opnieuw met puck en stick te spelen. Ik kreeg een warm welkom van de jongens. De sfeer tijdens de trainingen is best leuk. Ik blijf mee trainen wanneer mijn programma het toelaat. Van zodra er terug publiek mag komen naar de wedstrijden van de Phantoms, kom ik zeker supporteren voor het thuisteam!”

 

Steun onze ijshockeyclub dankzij Trooper