DEURNE/NEUILLY-SUR-MARNE – Het Para-ijshockeyteam van Sportoase Antwerp Phantoms eindigde afgelopen weekend op de derde plaats op het jaarlijkse toernooi van de Northern Europe Para Ice Hockey League (NEPIHL) dat dit jaar doorging in het Franse Neuilly-Sur-Marne. Een mooi resultaat ongeacht het feit dat slecht met een beperkte bezetting kon worden aangetreden.

Coach Thorre Wouters is dan ook zeer tevreden. “Door omstandigheden hadden wij de kleinste kern van spelers waardoor iedere speler meer minuten draaide dan eerder welke andere speler op dit tornooi. Komt daarbij dat de loting heeft bepaald dat ons tornooi 15 u heeft geduurd wat ongezien lang is. Vijf wedstrijden op 1 dag met deze kleine kern is amper vol te houden en toch bewaarde ons team het beste resultaat tot het laatste.

In al mijn jaren op en naast het ijs heb ik al veel gezien en veel meegemaakt, maar wat dit team afgelopen weekend heeft getoond, is zelfs voor mij ongezien. Tegen het Finse Sisu en tegen de Britse Sheffield Steelkings, de nummer één en twee, heeft ons team met zoveel karakter en lef heeft gestreden voor elke centimeter ijs. Wat deze mensen gisteren van hun lichaam hebben gevraagd, is waanzin en dit met een teamgeest om trots op te zijn. Dit zijn twee wedstrijden die voor altijd diep in mijn geheugen gegrift zullen blijven.”

Dit team ploeg heeft dan ook gestreden naar hun mantra ‘WINNERS NEVER QUIT’.

“Het zijn dan ook stuk voor stuk WINNERS,” beamt een trotse coach. “Ik ben dan ook super fier en daar heb ik geen medaille of beker voor nodig. Daarom wil ik als coach alvast iedereen bedanken, eerst en vooral mijn spelers, hun partners voor de steun, maar ook onze staff want ook zei hebben dit seizoen fantastich werk geleverd in vaak moeilijke omstandigheden. Ik wil ook onze Sponsors bedanken want zonder hun steun kunnen wij dit project onmogelijk succesvol verder zetten. Mijn hoop is van volgend seizoen meer thuiswedstrijden te kunnen spelen en het team verder te laten groeien.”

Resultaten

Phantoms vs. Amsterdam (NED): 9-0
Phantoms vs. Bisons (FRA): 1-0
Phantoms vs. Dordrecht Lime Kings (NED): 8-0
Phantoms vs. Sisu (FIN): 0-2
Phantoms vs. Sheffield Steelkings (GBR): 0-2
Phantoms vs. Bisons (FRA): 1-0 – BRONS