DEURNE – Het was een bewogen weekend voor het Eliteteam van Sportoase Antwerp Phantoms. Nadat het team zich voor de derde keer op rij plaatste voor de play-offs in DIV1A viel afgelopen dinsdag 26 maart het doek voor het team. De halve finale in een reeks ‘best-of-3’ tegen Kortrijk Spurs werd aanvankelijk met verlies (11-4) in Kortrijk zaterdag 23 maart en met winst (7-5) zondag 24 maart op eigen ijs afgewerkt. Dit betekende dat een derde wedstrijd beslissend zou zijn. In deze laatste wedstrijd op dinsdag 26 maart bleken de West-Vlamingen, versterkt met enkele Witrussen, te sterk voor onze jongens. Phantoms startte de derde wedstrijd veelbelovend met een powerplay goal in het begin van de wedstrijd. Halverwege de periode zorgde Spurs voor de gelijkmaker. In de tweede periode namen de Spurs echter de leiding en keken niet meer achterom. Phantoms probeerde nog bij te benen, maar Spurs verbreedde de kloof vooral in de derde periode. Eindscore: 3-9 (1-1; 1-3; 1-5) met doelpunten van Janis Sprukts (2) en Ebe Daems.

Head Coach Jan Van Beveren was teleurgesteld, maar sport blijft sport. Helaas geen ‘threepeat’ dit seizoen, na het winnen van de Belgische titel in 2022 en 2023. “Nee, inderdaad. Het is niet eenvoudig om drie keer achter elkaar de titel te pakken,” aldus Jan Van Beveren. “We moeten tevens toegeven dat we dit seizoen niet hetzelfde team hadden als de vorige twee. Bovendien misten we enkele geblesseerde spelers aan het einde van de rit.” Het team is tevens aan het verjongen. “Er zijn inderdaad jonge gasten die kansen kregen. Daarentegen telt er eigenlijk maar één ding in de hoogste afdeling, en dat is proberen kampioen te spelen. Als dat niet lukt, kan je als coach niet tevreden zijn.”

De Spurs waren zonder twijfel wel de verrassing van het seizoen. Jan beaamt. “Zeker met die drie importspelers. Haal die eruit en dan krijg je opnieuw het Kortrijk van vorig seizoen. Die drie jongens maakten het grote verschil. We hebben er echter ook tegen gewonnen, dus dat mag geen excuus zijn.”

Niettegenstaande het wat tegenvallende seizoen eindigde Phantoms in de top vier. “Het was op een gegeven moment moeilijk om de play-offs te behalen. En dan kom je gelukkig na een dipje toch wel op een tweede plaats terecht. Wat voor mij toch wel weer een beetje een verrassing was.”

Misschien liep het de vorige seizoenen wat te gemakkelijk? Want Phantoms domineerde toen probleemloos. “Ja, dat heeft er misschien wel mee te maken,” aldus de coach. “Echter, als ik me de finale van vorig jaar herinner, dat waren twee spannende wedstrijden tegen Leuven Chiefs. Maar inderdaad, als je de eerste ronde van dit seizoen bekijkt, met de 12 ploegen in divisie 1, dan zijn er wedstrijden bij die we te gemakkelijk wonnen met dubbele punten. Daarna kom je bij de eerste 6 en dan is het plots een andere insteek en moeilijker spel. Met voldoende focus moet je dan toch nog even het verschil kunnen maken. En dat is niet gelukt. Dan merk je dat sommige spelers hun focus niet volledig op het team zetten. En dat maakt het verschil op het ijs. Sport blijft sport, maar als je in de hoogste divisie speelt in België, dan moet je willen winnen.”

Scorebord 22-26 maart

DIV1A Halve Finale 1: Kortrijk Spurs vs. Sportoase Antwerp Phantoms: 11-4
DIV1A Halve finale 2: Sportoase Antwerp Phantoms vs. Kortrijk Spurs: 7-5
DIV1A Halve finale 3: Sportoase Antwerp Phantoms vs. Kortrijk Spurs: 3-9
DIV2: HYC Stars vs. Sportoase Antwerp Phantoms Blue: 5-4
DIV3: Haskey Hasselt vs. Sportoase Antwerp Phantoms: 2-5
U14: HYC Herentals Wit vs. Sportoase Antwerp Phantoms: 0-4

Wedstrijden WE 30 & 31 maart

30 maart
U14 – Deurne – 17:30 – Sportoase Antwerp Phantoms vs.HYC Herentals Rood

31 maart
DIV2 – Liedekerke – 19:00 – Liedekerke Lions vs. Sportoase Antwerp Phantoms Blue
DIV4 – Leuven – 19:55 – Leuven Chiefs vs. Sportoase Antwerp Phantoms