DEURNE – Een spannend duel. Dat is het minste wat kan worden gezegd van de derby tussen de teams van Antwerpen en Herentals die plaatsvond afgelopen zaterdag 28 januari jl. in de thuishaven van Phantoms, Sportoase Groot Schijn.

Halverwege de eerste periode zorgen de broers Klijsen voor de eerste score. Bram zet voor en Akke werkt af. In de eerste minuut van de tweede perdiode tikt Junior Van Noten het tweede doelpunt binnen. De powerplay met het mannetje meer op het ijs ten volle benut. Vier minuten later zorgt HYC echter voor het eerste verweerwerk, tevens via powerplay. Axl Kila reageert evenwel enkele minuten later met een derde doelpunt voor de thuisploeg. HYC lukt erin opnieuw dichterbij te komen en de kloof verder te dichten.

In de laatste periode zet HYC dan de gelijkmaker op het scoreboard waardoor het helemaal spannend wordt. Phantoms gaat naarstig op zoek naar een vierde doelpunt. Opnieuw zijn het de broers Klijsen die het werk klaren. Bram zet voor, Akke scoort. De ‘winning combination’! In een poging om de gelijkmaker te scoren, haalt HYC coach Cools goalie Thomas Vanspringel uit het Herentalse doel voor een zesde veldspeler. Senne Schrickx kan de puck onderscheppen en scoort de empty netter via een afstandschot! Sportoase Phantoms blijft op kop in de ranking van DIV1!

Eindscore: 5-3 (1-0; 2-2; 2-1) met doelpunten van Akke Klijsen (2), Junior Van Noten, Axl Kila & Senne Schrickx.

Team Belgium

Nora De Swert en Lisa Hendriks, 2 van onze Phantoms Phatales, het 3×3 Girls Team, nemen momenteel deel met Team Belgium Dames U18 aan het WK DIV2B in de Bulgaarse hoofdstad Sofia.

Afgelopen zaterdag stelde de KBIJF de selectie voor het herenteam U18 voor, dat tevens het WK in Sofia zal spelen, van 27 maart t.e.m. 2 aprile. Jotte Serneels van ons U18-team werd geselecteerd.

Wedstrijden WE 3-5 februari

03.02.2023
DIV1 – HEIST-OP-DEN-BERG – 20:45 – OLYMPIA HEIST vs SPORTOASE ANTWERP PHANTOMS

04.02.2023
U12 – HERENTALS – 09:45 – HYC HERENTALS WIT vs SPORTOASE ANTWERP PHANTOMS
DIV4 – DEURNE – 17:30 – SPORTOASE ANTWERP PHANTOMS vs CHARLEROI RED ROOSTERS
U14 – MONTIGNIES SUR SAMBRE – 19:30 – CHARLEROI RED ROOSTERS vs SPORTOASE ANTWERP PHANTOMS
DIV3 – DEURNE – 20:30 – SPORTOASE ANTWERP PHANTOMS vs CHARLEROI RED ROOSTERS