DEURNE – Voor een afgeladen volle thuishaven zette Sportoase Antwerp Phantoms afgelopen zaterdag 26 november de ‘winning streak’ verder met ondertussen acht overwinningen op rij. Het topduel tussen de nummer 1 en 2 van de eerste divisie was een ware promotie voor het ijshockey met flitsende acties, snelle passes en knappe doelpunten op het scherp van de snee. Vanaf de eerste periode nam de thuisploeg de voorsprong om die niet meer af te geven. Mateus Bober verschalkte de Heistse goalie in de vijfde minuut en zette de toon. Junior Van Noten en Bjorn Melis volgden zijn voorbeeld waardoor Phantoms drie doelpunten uitliep. In de tweede periode zet Yente Fransen het scorebord op 4. Amper twee minuten later probeert Olympia de kloof te dichten met een eerste doelpunt. Opnieuw twee minuten later scoort Heist een tweede keer, maar Senne Schrickx zet in de 37ste minuut de periodestand weer gelijk. In de laatste periode is Phantoms opnieuw op dreef. Twee minuten in de periode scoort Tebbe Peeters het zesde doelpunt voor de Sinjoren. Team Captain Sean McCann-Coppens sluit af met een loeihard slapshot vanaf de blauwe lijn. Eindscore: 7-2 (3-0; 2-2; 2-0). Doelman Neil Bruyninckx werd door zijn ijzersterke prestatie uitgeroepen tot MVP van de wedstrijd.

“Ik ben heel tevreden,” aldus coach Jan Van Beveren. “We wisten dat dit de moeilijkste tegenstander in onze competitie zou zijn. We hebben ons dan ook terdege voorbereid de afgelopen twee weken. Dat is blijkbaar goed gelukt want het resultaat spreekt voor zich. Voor alle duidelijkheid, de competitie is maar halfweg. We moeten onze focus blijven houden. Tot hiertoe ben ik evenwel tevreden van de mooie prestaties van het team. De sfeer zit goed en de werklust bij de jongens is hoog.”

G-sport

Ons Para-ijshockeyteam speelde zijn eerste wedstrijd afgelopen zaterdag. Onze G-sporters wonnen met overtuigende cijfers van het Nederlandse Lime Kings Dordrecht. Eindscore: 10-0!