DEURNE – Afgelopen zondag 27 februari eindigde Sportoase Antwerp Phantoms de reguliere competie met een overwinning tegen Kortrijk Spurs. De West-Vlamingen werden verslagen met dubbele cijfers zonder te kunnen tegenscoren. De Sinjoren staan op de eerste plaats in de ranking met 45 punten gevolgd door Olympia Heist-o/d-Berg met 39 punten en nog één wedstrijd te spelen. Na de reguliere competitie volgen de play-offs.

Scorebord WE 25-27/02

DIV1: Sportoase Antwerp Phantoms vs. Kortrijk Spurs: 13-0
DIV2: Flashguns Heist vs. Sportoase Antwerp Phantoms: 4-5
DIV4: Mechelen Sharks vs. Sportoase Antwerp Phantoms: 0-7
U20: Sportoase Antwerp Phantoms vs. Leuven Chiefs: 3-2
U14: HYC Herentals vs. Sportoase Antwerp Phantoms: 3-6

‘Onze’ Lotte De Guchtenaere pakt goud met Team Belgium

KAAPSTAD – Het Belgische nationale damesteam ijshockey heeft opnieuw Belgische sportgeschiedenis geschreven! Tijdens het recente IIHF Wereldkampioenschap Dames in Divisie 2B, dat plaatsvond in het Zuid-Afrikaanse Kaapstad van 20 t.e.m. 26 februari 2023 jl., pakten de Belgian Blades het goud door een ‘clean sweep’. Alle tegenstanders moesten eraan geloven. Zonder meer een opmerkelijke prestatie. Immers, na goud in 2022 en dus pas gepromoveerd uit Divisie 3A, startten de Belgische dames als underdog aan het toernooi in het ijsstadion aan de voet van de Tafelberg met als achtereenvolgende tegenstanders Kroatië, Australië, Nieuw-Zeeland en gastland Zuid-Afrika. Turkije zat tevens in de groep, maar diende af te haken na de grote aardbeving aldaar.

Phantoms-lid Lotte De Guchtenaere maakte deel uit van het team en was een van de kernspelers die een hele sterke prestatie neerzette! Als topscoorder van het toernooi knalde ze maar liefst 8 keer de puck in de netten van de tegenstanders. Vier doelpunten tegen Nieuw-Zeeland leverden haar de MVP-trofee van die match. Aan het einde van het toernooi werd ze tevens uitgeroepen als beste forward van het toernooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *